Tuesday, October 11, 2011

Bila rase nak jadi chef: Black Beuty Choc. Cake




Hikhik da lame nak wat n3 pasal masak memasak ni.. sangat best ble tengok orang makan hasil air tangan + kudrat....n PALING besh ble orang puji...alamat nye kembang kempis la HIDONG aiii ni...

act nak share satu blog ni..suke tgk deco n care die present kat blog die..
rase nak wat jugak..tapi tunggu la da jadi housewife full time..kalau nak tengok KLIK DISINI

ni first cake i amik directly dr blog akak kite ni..
next nak try lagii..(tunggu)
hasilnya memang tidak mngecewakan...

and ni hasilnya..: BLACK BEUTY CHOC CAKE...




Bahan A
2 cwn tepung gandum/superfine (* tepung gandum)
¾ cwn serbuk koko 
2 sudu kecil soda bikarbonat
2 sudu kecil b.powder


Bahan B

2 cwn gula castor (*guna gula icing)
1 cwn susu cair (*fresh milk)
1 cwn myk masak @ butter dicairkan (saya guna butter)
1 cwn air panas suam
1 sudu besar coklat emulco ( tak taruk sebab xde )
3 biji telur



Ayak Bhn A, ketepikan

Campur semua Bhn B dan kacau sebati (guna whisker aje)
Masukkan Bhn A ke dlm bahan B dan gaul rata
Bakar 50’-1 jam, suhu 150C, api atas bawah atau sehingga masak.
Guna loyang 8x8



Topping mudah tapi sedap

1/2 cwn serbuk koko
1 cwn gula
2 1/2 cwn air (saya guna fresh milk)
1/2 cwn tpg jagung
2 sudu besar majerin/ butter



Masuk semua bhn dlm bekas dan masakkan atas dapur dngan menggunakan api kecil, sentiasa dikacau. Bila dah siap, sejukkan sebentar dan sapu terus disekeliling kek. Hias ikut kreativiti masing2...


derhaka: saye xsempat tunggu sejuk choc tu sebab saye cuak..first time buat topping ni..





nota kaki: selamat mencube...da cube leh anta rumah saye...:D
terima kasih: SUMBER



No comments:

Post a Comment